به گزارش خبرنگار مهر، یاسر ابراهیمیان قاجاری امروز در نشست تخصصی «بررسی چالشها و راهبردهای حوزه GNSS در سطح ملی» که در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد در خصوص اهمیت فناوری ژئوماتیک در کنار سایر فناوریها گفت: توسعه کشور از مسیر فناوری های راهبردی عبور می کند و یکی از این فناوری ها، ژئوماتیک است.
به گفته رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این ضرورت در معاونت علمی احساس شد که فناوریهای ژئوماتیک را در ساختار خود جای دهد تا مسیری برای ورود شرکتهای دانش بنیان باشد.
رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی با بیان اینکه مولفه های زیست بوم فناوری ژئوماتیک، شرکتهای دانش بنیان، استارت آپها، دستگاههای اجرایی، سازمان فضایی، سازمان جغرافیایی و ... هستند، گفت: در حال حاضر شرکتهای زیادی در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری سیستم های تعیین موقعیت ماهواره ای جهانی و منطقه ای GNSS ورود پیدا کرده اند.
وی افزود: این شرکتها توانایی تولید محصولات در این حوزه را به حد جایگزین شدن با محصولات چینی را دارند؛ این می تواند زمینه ای برای تولید و صادرات محصولات حوزه ژئوماتیک باشد. البته که محصولات این حوزه می تواند از واردات محصولات مشابه نمونه ایرانی و ارز جلوگیری کند.
رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص یکی از چالش های حوزه فناوری ژئوماتیک گفت: در حال حاضر بسیاری از ارگان و نهادها به صورت موازی کاری در این زمینه محصول تولید می کنند و این چالش بزرگ در حوزه فناوری ژئوماتیک است که می توان با رفع آن شاهد نمو و توسعه چنین فناوری نوظهوری در کشور باشیم.
نظر شما